وبلاگ
توضیحات پایه و اساسی هاست
خرید هاست با کیفیت دغدغه خیلی از افرادی که قصد راه اندازی یک وب سایت اینترنتی را دارند است. هاستی که با کیفیت و مطمئن باشد یکی از مهمترین مواردی است که برای راه اندازی یک سایت اینترنتی باید به فکر آن باشید. مهمترین عوامل برای خرید هاست مطمئن و با کیفیت سرعت، پایداری، امنیت و پشتیبانی آن است. پس اگر به دنبال خرید بهترین هاست هستید حتما تا انتهای این مقاله همراه من باشید.
یک هاست خوب چه امکاناتی دارد؟
همانطور که در بالا اشاره کردم هاست با کیفیت و مطمئن باید پایدار، پر سرعت، با امنیت بالا و دارای پشتیبانی خوب باشد. اما در توضیحات پایه و اساسی هاست یک سری مواردی وجود دارد که در انتخاب یک هاست خوب باید مد نظرتان باشد مثل میزان فضا، پهنای باند و سازگاری که در تمام هاست ها مشترک است. ولی امکاناتی که هر شرکت هاستینگ روی هاست های خود ارائه می دهد متفاوت است. در ادامه امکانات یک هاست کامل را عنوان می کنم و توضیحاتی را در مورد هر یک به شما می دهم.
1.فضای میزبانی
فضای میزبانی به میزان فضای هاست می گویند. یعنی به اندازه مجاز می توانید فایل های خود را روی هاست خود آپلود کنید. فضای میزبانی بستگی به نوع سایت و میزان فایل های شما دارد. البته یک سری از شرکت های میزبانی وب در ایران محدودیتی در این مورد روی سرویس های خود اعمال می کنند.
2.پهنای باند
به مقدار ترافیک مصرفی سایت پهنای باند می گویند. مثلا مقدار بازدیدی که از سایت مورد نظر می شود یا تعداد فایل هایی که از سایت مورد نظر توسط کاربران دانلود می شود. معمولا پهنای باند به صورت ماهانه روی سرویس های میزبانی وب ارائه می شود و بر حسب گیگابات هم است.
3.اد آن دامین (Addon Domain)
به دامنه اضافی اد آن دامین گفته می شود.
به عبارت دیگر توسط هر اد آن دامین می توان یک سایت مجزای دیگر روی هاست مورد نظر راه اندازی کرد. معمولا شرکت های هاستینگی که اد آن دامین نا محدود روی سرویس های خود ارائه می کنند هاست های بی کیفیتی دارند!
4.پارک دامین (Park Domain)
به دامین های متصل پارک دامین گفته می شود.
یعنی سایتی با چند دامین که هر کدام از دامین ها سایت اصلی را نشان می دهند. تعداد پارک دامین از اهمیت پایینی بر خوردار است. به خاطر لطمه زدن به سئو استفاده از پارک دامین پیشنهاد نمی شود.
5.ساب دامین (Sub Domain)
ساب دامین یعنی زیر دامنه سایت اصلی.
از ساب دامین می توان برای راه اندازی بخشی مجزا در سایت استفاده کرد. مثلا برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی در سایتی می توان از آدرس shop.nikisite.com استفاده کرد.
6.دیتابیس (Database)
به بانک اطلاعاتی دیتابیس می گویند.
معمولا برای راه اندازی سایت های پویا با سیستم های وردپرس یا برای راه اندازی سیستمی در سایتی (فروشگاه اینترنتی) از دیتابیس برای ذخیره اطلاعات استفاده می شود.
7.کنترل پنل مدیریت (Control Panel)
رابط کاربری بین کاربر و هاست است.
از طریق کنترل پنل هاست می توان سایت مورد نظر را مدیریت کرد. به عنوان مثال ساخت دیتابیس، مدیریت ایمیل ها، مدیریت فایل ها و غیره را باید از طریق کنترل پنل مدیریت هاست انجام داد.
8.پشتیبان گیری کامل (Full Backup)
پشتیبان گیری کامل به بک آپ گرفتن کل سایت گفته می شود که هم توسط کاربر انجام می شود و هم شرکت هاستینگ مورد نظر موظف است از سایت های میزبان شده به صورت اتوماتیک و منظم فول بک آپ بگیرند. معمولا این کار به صورت اتوماتیک در هاستینگ ها به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه انجام می شود.
9.در دسترس بودن سرور (آپ تایم بودن بالا UpTime)
یکی از مهمترین مواردی که هم شما و هم هر شرکت هاستینگی باید به آن اهمیت بدهد در دسترس بودن سرور یا آپ تایم بودن آن است. معمولا شرکت های میزبانی وب ایران آپ تایم 99 درصد را تضمین می کنند. یعنی در طول ماه یک درصد از سرور در دسترس نخواهد بود! البته تضمین 100% آپ تایم بودن تقریبا محال است.
10.گواهینامه SSL
پروتکل SSL ، سایت مورد نظر را مجهز به پروتکل امن یا همان HTTPS می کند.
معمولا این مورد را اکثر شرکت های هاستینگ به صورت رایگان ارائه می کنند که رایگان بودن آن از کیفیت آن کاسته و به نظر من استفاده نکردن از آن بهتر از استفاده کردن از آن است.
11.سخت افزار قوی
سخت افزار به کار رفته در سرور ها بسیار مهم است.
به عنوان مثال استفاده از تکنولوژی های جدید و هارد پر سرعت در هاست ها بسیار اهمیت بالایی دارد. هاستینگ خوب باید از سخت افزارها و تکنولوژی های جدید در کانفیگ سرور های خود استفاده کند. همینطور داشتن وب سرور پر سرعت و مورد اعتماد از دیگر ویژگی ها یک هاست مطمئن با سخت افزار قوی است.
12.امنیت بالا
از مهمترین عوامل یک هاستیگ مورد اعتماد و خوب این است که امنیت سرور را تامین کند. بسیاری از هاستینگ های ایرانی دارای فایروال های سخت افزاری و قدرتمند هستند که امنیت سایت ها را در برابر هر گونه حملات از جمله حملات DDOS تامین می کنند. پس خیلی مهم است که از هاستینگی استفاده کنید که امینت لازم را برای شما تامین کند.
البته بعضی از امکانات دیگر هم هستند که شما سرو کاری با آن ها ندارید مثل نسخه PHP، نوع وب سرور، نوع هارد سرور یا اسکریپت های مورد نیاز برای راه اندازی وب سایت که در بسیاری از مواقع خیلی مهم نیستند.
شرکت های هاستینگ
همچنین باید بدانید شرکت های هاستینگ با توجه به میزان منابع سرورهایشان یا سیاست های کاری، پلن های میزبانی خود را ارائه می دهند. ممکن است شرکتی تمام امکانات را نامحدود ارائه دهد. و یا شرکتی محدودیت هایی را در امکانات پلن های خود اعمال کند.
البته نامحدود بودن امکانات هاست دلیل بر با کیفیت بودن آن نمی شود. متاسفانه خیلی از دوستان در خرید هاست امکانات نامحدود را مد نظر دارند. در صورتی که هیچ وقت امکانات نامحدود ملاک نیست! در ادامه با معرفی شرکت های برتر هاستینگ ایرانی به شما در خرید هاست با کیفیت و مطمئن کمک خواهم کرد.
برای خرید هاست چه امکاناتی باید مد نظرمان باشد؟
برای خرید هاست با توجه به نوع و امکاناتی که قرار است در وب سایت خود داشته باشید باید اقدام کنید. به عنوان مثال وقتی قصد راه اندازی سایتی شخصی را دارید و قرار است به زبان html نوشته شود نیازی به هاست حجیم ندارید. همچنین در این صورت نیازی به دیتابیس هم ندارید چون قرار نیست سیستم خاصی را روی سایت خود راه اندازی کنید.
ولی مثلا اگر قصد دارید فروشگاه اینترنتی با محصولات زیاد راه اندازی کنید و مطمئن هستید ترافیک فروشگاه اینترنتی تان در کمتر از 3 ماه به روزی 3000 بازدید در روز می رسد نیاز به هاستی پر سرعت، با حجم و پهنای باند بالا دارید. این دقیقا به نوع کسب و کار شما مربوط می شود. باید برای آینده نیز برنامه ریزی داشته باشید. اما نگران نباشید هر وقت نیاز به ارتقاء هاست داشته باشید به راحتی می توانید این کار را کنید. فقط کافی است به هاستینگ تان تیکت بزنید و از آن ها بخواهید با پرداخت هزینه بیشتر هاست تان را ارتقاء دهند.
همچنین یکی از مهمترین امکاناتی که باید شرکت ارائه دهنده هاست به خوبی به آن پایبند باشد ابتدا در دسترس بودن یعنی همیشه بالا بودن سایت و مهمتر از آن پشتیبانی است. پشتیبانی خوب چیزی است که باید از ارائه دهنده هاست خود انتظار داشته باشید.
هاست وردپرس چیست؟ چرا باید از هاست وردپرس استفاده کنیم؟
توضیحات پایه و اساسی هاست حتما در جریان هستید که بسیار از سایت های دنیا از سیستم سایت ساز وردپرس استفاده می کنند. پس به همین دلیل سوالی که در ذهن خیلی از دوستان وجود دارد این است که منظور از هاست مخصوص وردپرس چیست؟ و اینکه اگر سایت ما وردپرسی هست حتما باید از هاست وردپرس استفاده کنیم یا اینکه فرقی نمی کند؟
هاست وردپرس
هم مانند دیگر هاست ها دارای سیستم عامل لینوکس است ولی با این تفاوت که منابع سخت افزاری قوی تری دارد و یک سری از محدودیت هایی که هاست های معمولی دارند را به هیچ وجه ندارد. البته این محدودیت ها شاید خیلی دردسر ساز نباشد ولی بر هر حال نبود این محدودیت ها روی کیفیت میزبانی وب سایت وردپرسی شما تاثیر گذار است.
در هاست های وردپرسی خبری از محدودیت های Max_Post_Size و Max_Upload_Size نیست. بسیاری از کاربران وردپرسی که از هاست های معمولی استفاده می کنند معمولا با این محدودیت ها مواجه می شوند.
در هاستی که مخصوص وردپرس است به دلیل استفاده بیشتر وردپرس از منابع سخت افزاری، نباید محدودیتی در منابع وجود داشته باشد. این دقیقا همینطور می باشد. هاست های مخصوص وردپرس فاقد چنین محدودیت هایی هستند.
توابع PHP
در هاست های وردپرسی یک سری از توابع PHP بدون محدودیت هستند و هم چنین ورژن پی اچ پی آن مطابق به آخرین ورژن سایت ساز وردپرس می باشد.
همچنین روی هاست های وردپرسی تکنولوژی gzip فعال است.
به دلیل اینکه برای پاسخ دهی به درخواست های کاربران مجبور است حجم بالایی را در آن واحد لود کند به همین دلیل نیاز به یک فشرده ساز قوی روی هاست های وردپرسی ضروری است.
پس همانطور که متوجه شدید اگر وب سایت وردپرسی دارید بهتر است از هاستی که مخصوص وردپرس است استفاده کنید.
ولی خب اگر شما دارای کاربران زیادی هستید و ترافیک بالایی را در روز دریافت می کنید پیشنهاد من برای شما استفاده از هاست مخصوص وردپرس است که برای خرید هاست وردپرس در ادامه هاستینگ هایی را معرفی می کنم که بتوانید بهترین انتخاب خود را انجام دهید.
قبل از اینکه به سراغ معرفی بهترین شرکت های هاستینگ ایرانی برویم بهتر است به این سوال مهم که خیلی از وبمسترها درگیر آن هستند پاسخ دهیم. اینکه تعرفه هاست های بر چه اساسی محاسبه می شود؟ حتما برای شما هم پیش آمده با ورود به صفحه تعرفه های هاست ها با قیمت های متفاوتی از شرکت های مختلف مواجه می شوید.
هزینه های تمام شده
توضیحات پایه و اساسی هاست به طور کلی تعرفه هاست به دو عامل مهم یعنی میزان هزینه های تمام شده برای منابع سرور و نرم افزارهای مربوطه و سیاست های قیمت گذاری شرکت های هاستینگ محاسبه می شود.
معمولا اکثر شرکت های هاستینگ که هاست لینوکس سی پنل ارائه می دهند و قیمت نسبتا پایینی دارند از منابع اشتراکی استفاده می کنند که به آن هاست اشتراکی هم می گویند. در این صورت منابع درگیر شده برای هر مشتری کمتر است و مسلما قیمت هاست مورد نظر خیلی پایین تر از هاست های ویژه است.
از طرفی هاست اختصاصی که بعضی از شرکت ها مثل ایران سرور ارائه می دهند دارای منابع اختصاصی برای هر مشتری است. یعنی روی هاست ارائه شده تمام منابع به صورت اختصاصی به یک مشتری و یک سایت اختصاص داده می شود.
منابع
توضیحات پایه و اساسی هاست پس هر چقدر منابعی که در اختیار شما قرار می گیرد اختصاصی تر باشد قیمت هاست مورد نظرتان هم بیشتر محاسبه می شود. این مسئله را می توان از پلن های میزبانی وب، شرکت های هاستینگ ایرانی فهمید. هر چقدر منابع اختصاصی تر باشد قیمت هاست نیز بیشتر می شود.
در نهایت سیاست های قیمت گذاری شرکت های هاستینگ است که قیمت نهایی سرویس های هاست را مشخص می کنند. معمولا هر چقدر شرکت ها قدیمی تر و برند تر باشند قیمت هاست های آن ها بیشتر خواهد بود.
البته این را هم بدانید خرید هاست خارجی هزینه بیشتری برای شما خواهد داشت. چون با افزایش قیمت دلار تامین منابع از دیتاسنتر های خارجی هزینه های بیشتری برای شرکت های هاستینگ خواهد داشت. پس به خاطر همین قیمت هاست خارجی همیشه گران تر از هاست ایرانی است.
شرکت های هاستینگ زیادی در ایران فعالیت می کنند که امکانات خوبی را برای مشتریان خود فراهم کرده اند. واقعا سخت است که در بین این همه شرکت خوب هاستینگ ایرانی یکی را برای خرید هاست و راه اندازی وب سایت خود انتخاب کرد.